Er du sikker på, om det er en god idé at låne penge på nettet, fordi du har læst den ene dårlige historie efter den anden? Der er flere sider af den sag, men medierne ynder at fortælle den dårlige…

… for det er naturligvis i de skræmmende historier, læserne virkelig klikker og bruger tid. Det betyder desværre, at der er knap så stort fokus på de online banker, der rent faktisk driver en sund forretning, hvor ingen bliver snydt.

Vil du have lidt positiv historiefortælling, kan du læs med her: Onlinebanker er nemme og sikre at låne hos. Alternativt kan du kigge med efter billedet, hvor vi forklarer, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil have et godt lån – online eller ej.

Ens for alle lån

Uanset om du låner dine penge på traditionel vis ved at gå til din bankrådgiver, eller du vælger at optage et lån online, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Renten er én af dem, men den er desværre ikke så retvisende, som mange tror. Indimellem kan man blive snydt af en tilsyneladende lav rente, fordi man så i stedet rammes af absurd høje gebyrer. Vil du undgå det – og det vil du gerne – skal du i stedet kigge efter ÅOP. Og det gælder i fysiske såvel som digitale banker.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er et begreb, der dækker over de samlede omkostninger, der er i forbindelse med at optage lånet. 

Derudover er det naturligvis helt essentielt, at du overvejer, hvor meget du har råd til at betale tilbage per måned. Vælg hellere en længere løbetid, fremfor at løbe risikoen for ikke at kunne betale tilbage. Sjusker du med dine afdrag, kan du ende i RKI, og så bliver det svært at låne penge fremadrettet.