Der er mange, der hvert år kommer ud for et trafikuheld af større eller mindre omfang. Som regel kan man lave en aftale med de andre involverede parter og blive enige om en erstatning eller lignende. Så behøver man ikke at diskutere, hvis skyld det var, og hvem der skal betale. Men kan man ikke blive enige, kan det være en god ide at få en dygtig advokat til at hjælpe sig. De kan hurtigt få redt trådene ud i konflikten og sørge for, at modparten kommer til at betale. Eller at man ikke kommer til at betale det absurde beløb, som modparten kræver, hvis det er en selv. 

Hos Hviid Advokater har de stor erfaring med at hjælpe klienter i trafiksager. De kan med det samme afgøre, om du overhovedet har en sag. Hvis du ikke har en sag, kan du derfor hurtigt finde ud af det. Så behøver du ikke at bruge mange penge på en dyr advokat. Du behøver kun at gå videre med sagen, hvis advokaten vurderer, at du kan få nogle flere penge i erstatning. Eller at du kan slippe for at skulle betale en masse penge, hvis trafikuheldet var din skyld, og modparten kræver en masse penge af dig.

Der findes flere former for erstatning efter et trafikuheld. I de fleste tilfælde vil der være sket skade på materiel som biler eller cykler, og der skal kompenseres for skaderne i forbindelse med det. Der er dog nogle langt værre ting, som der også kan ske skader på. Det er selvfølgelig mennesker.

I forhold til det er der også flere forskellige kategorier af skader. Det kan være tabt arbejdsfortjeneste, hvor du bliver kompenseret for ikke at kunne passe dit arbejde i lige så høj grad. Det kan være, at du er blevet så slemt skadet, at det er helt umuligt for dig. Det kan også være, at du har fået mindre skader, der gør, at du ikke kan arbejde i så lang tid uden at få smerter. Det kan også være, at du egentlig godt kan arbejde, men bare ikke med det, du er uddannet til. Hvis du får en skade i ryggen og arbejder med noget fysisk tungt til hverdag, er det ikke sikkert, at du kan fortsætte med at arbejde.

I forbindelse med trafikuheld kan det også være, at du kan blive kompenseret for svie og smerter. Så er det muligt at få en erstatning, fordi du har haft mange smerter.