Hvis du skal holde fest, hvor der skal være en buffet, er du sikkert allerede gået i gang med at tænke over, hvad der skal være på den. Det kræver nemlig noget omtanke at finde frem til de helt rigtige retter, så der er noget for alle – og så der er noget, som folk kan blive mætte af. Derfor er det en god ide, at du går i gang med at planlægge buffeten i god tid, inden festen skal afholdes. 

En af de klassikere, som du ikke må snyde dine gæster for på din buffet, er flødekartofler. Det er en ret, der er elsket vidt og bredt af både børn og voksne. Det er derfor et sikkert hit at have på buffeten. Næsten lige meget hvor meget du laver, kan du være sikker på, at der vil blive spist op af den. Så populær er den, og så godt fungerer den med forskellige former for kød. 

Du kan nemt selv lave flødekartofler, hvilket er med til at gøre, at du kan spare nogle penge på festregningen. Selvom du ikke kommer udenom, at det koster nogle penge at holde fest, er det altid rart, at du kan spare lidt. 

Retten bliver lavet af løg, kartofler og fløde som hovedingredienser. Nogle bruger en bladning af kaffefløde og piskefløde. Andre bruger ren fløde. Det er op til dig, hvad du har lyst til at bruge. Hvis du gerne vil variere dine flødekartofler, kan du sagtens gøre det. Det kan for eksempel være ved, at du kommer hvidløg i. Du kan finde en lækker opskrift på flødekartofler med hvidløg på dk-kogebogen.dk. 

En anden mulighed for at variere dine flødekartofler er, at du kommer andre former for rodfrugter i. Det kan være med til at give noget mere smag til retten. Du kan for eksempel komme rødbeder eller jordskokker i sammen med kartoflerne.