De fleste kender nok overvejelserne, når en fødselsdag eller særlig begivenhed nærmer sig: Hvad giver man sin kone, sin kæreste, søsteren eller bedsteveninden? Nogle gange er man på udkig efter en helt særlig gave, som modtageren kan bruge i mange år. Noget, som kan bruges af alle, uanset deres alder eller stil. Et tørklæde af cashmere er den perfekte gave. De smukke tørklæder klæder alle, og tilføjer et elegant strejf til den klassiske garderobe og giver et uventet twist til en rå og moderne stil. Derudover skal man ikke tænke på størrelse eller pasform, når man giver et tørklæde i gave.

Det kan også være, man blot ønsker at forkæle sig selv med et stykke luksus, der er både smukt, behageligt og brugbart i alle sammenhænge. Der er noget sart og florlet over cashmere-tørklæder, der på grund af den særlige uld og den traditionsrige fremstillingsform er både stærke, bløde og lette. Mange cashmere-tørklæder er så fine og tynde, at de let kan trækkes igennem en fingerring.

Det er ikke for ingeting, at man også kalder cashmere- eller pashmina-uld for ”det bløde guld”. Cashmere-tørklæder er helt særligt bløde og lette, og føles virkelig behagelige at have på. Ulden, som de ægte cashmere-tørklæder fremstilles af, stammer fra geder i Himalaya-regionen. Her gør det kolde klima nemlig, at gederne udvikler en blød og fin underuld, som kan indsamles, når gederne fælder om foråret, efter de hårde vintre. Det er fra disse bløde fibre, at man væver stoffet til cashmere-tørklæder. Vævningen foregår på store væve ved håndkraft, af erfarne vævere, der under vævningen holder godt øje med, at trådene væves smukt og ensartet. Derefter kan stoffet farves og skæres ud til tørklæder.

Et cashmere-tørklæde er en helt særlig gave, der er stilfuld og tidløs og passer til enhver garderobe, og som ikke mindst har en lang og stolt tradition bag sig.