Der er ikke tvivl om, at du får mere glæde af din terrasse, når du kan sidde på den, i de allermest solrige timer, men også når det regner og blæser. Det kan du gøre, ved at få en form for læ over din terrasse, i form af et skyggeområde. Du kan f.eks. lægge din nye terrasse et sted i haven, hvor der er et stort træ. På den måde får du skygge fra træet. Ulempen er dog, at du på denne måde ikke får læ fra vind og vejr, men det er både en smuk og funktionel løsning. Læs mere om terrasser på https://www.kun-terrasser.dk/priser

Få skygge fra et sejl

Du kan få et skyggesejl i mange former og størrelser, og det kan virkelig blive et hyggeligt lille hjørne, hvis man vil det. De kan typisk få i byggemarkeder og supermarkeder for ca. 800 kr. for et sejl på 3×3 meter. Hvis man vil have et  af kraftigere og mere regntæt materiale koster det dog ofte lidt mere. 

Skyggesejl er meget alsidige, da de både kan sættes op, hvis terrassen ligger op af huset og blive fastgjort med kroge og pæle, eller de kan sættes op på en fritliggende terrasse i haven, udelukkende med pæle.

Vandret gardin

Du kan alternativt også lave et vandret gardin med en ramme lavet af lægter, som bliver holdt oppe af søjler. Her spænder du så stålwirer ud imellem og sætter stof på, som du så kan trække frem og tilbage, afhængig af, om du vil have skygge eller ej. En af de store fordele er, at du selv kan bygge denne form for skygge, for omkring 5.000 kr. Det er nemlig forholdsvis nemt at bygge selv, men det kræver selvfølgelig, at du er fiks på fingrende, og kan sy, så gardinet bliver pænt. Vær dog opmærksom på, at gardinet kan gå i stykker, hvis det blæser kraftigt.