Noget af det, der kendetegner arbejdet med en gulvafslibning, er, at man slutter af med en efterbehandling med diverse elementer, der passer til den givne opgave, hvis man ønsker det bedstebevarede resultat derefter.

Spørg bare Gulvkanonen.dk.

Og hvordan er det så lige, at man skal opføre sig med sådan en efterbehandling?

Det er korrekt. Man skal holde sig fra at betræde den, mens den vil sætte sig, og det kan godt komme til at tage noget tid. Vil man være på den helt sikre side, så bør man faktisk nogle gange vente et døgn, før man tager gulvet i brug.

Denne tid skal man indberegne, hvis man skal bruge gulvet kort tid efter, at det er blevet slebet ned. For det skal have tid til at sætte sig efter efterbehandlingen.

Så det er ligesom et nymalet gulv, hvor man ikke må røre det, mens malingen er ved at sætte sig og størkne.

Her er det smart, hvis man kan låse rummet af eller på anden måde sikre sig, at dyr og mennesker ikke kommer herind.

Men der er jo desværre nogle, der ikke kan læse og som kan komme ind, selvom der er en låst dør – hvis de da ikke allerede gemmer sig inde i lokalet!

Vi taler ganske enkelt om insekter. Nu er vi jo ikke inficeret med særligt mange af de store slags i Danmark, men derfor kan man jo godt opleve store edderkopper og hele bo af myrer, der gerne vil ude på samme tid og så betræder et gulv, der lige er blevet efterbehandlet.

En metode til at undgå dette kan være, at man lukker vinduerne til lokalet, stopper kanterne i rummet til og gør det samme ved listerne til dørene eller bare den enkelte, der fører derind.

Sådan undgår man de største insekter, men man kan nok aldrig helt undgå de helt små altid, men man kan forsøge at dæmme af for dem.