Køb dine ingredienser til ølbrygning online

28 september 2021 Lotte Hindsberg

I takt med at det er blevet mere og mere almindeligt at prøve selv at brygge øl, er det også blevet nemmere at købe ingredienser til ølbrygning. Lige fra basisingredienserne som vand, humle, malt og gær, til flasker til opbevarning af brygget øl, andre spændende ingredienser og brygudstyr.

Det er muligt både at købe alle ingredienser i fysiske butikker og i web-shops, hvilke giver dig en lang større fleksibilitet, når du skal finde nye og spændende ingredienser eller vælge dig det næste brygudstyr. Skal du have et nyt udstyr, er det vigtigt at du først afdækker dit behov og vælger dit nye brygudstyr ud fra hvilke type øl du primært brygger.

Det skal selvfølgelig også være så fleksibelt, at det er muligt at eksperimentere. Det skal heller ikke være så småt at du ikke kan brygge den øl du har lyst til, men omvendt skal det heller ikke være så stort at du aldrig får udnyttet kapaciteten.

Ølbrygning er et ældgammelt fag

Mange tænker ikke på at ølbrygning ikke er en ny ide eller hobby, men noget som huse og gårde har gjort i flere tusinde år. Det har været kvindernes ansvar i næsten fem tusinde år at brygge familiens øl. I mange år var øllet en vigtigt del af manges diæt og der blev drukket op til fem liter om dagen. Det var derfor ikke en lille opgave som var overladt til kvinderne. 

I år 1525 blev det første bryggerlaug dannet i København. Mændene havde fundet ud af at der var penge at tjene ved at de overtog ølbryggeriet. Det gjorde de primært i byerne. På landet forsatte det med at være kvindernes ansvar.

I oldtiden blev kvinderne som bryggede øl om givet med respekt. At nogle både kunne føde børn og brygge den smukke gyldne drik med den fantastiske alkoholiske virkning, var noget der virkelig blev værdsat. 

Flere Nyheder