Lad professionelle afslibe dine gulve

14 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Mange vælger selv at afslibe deres gulve, fordi de tror, de derfor sparer mange penge. Der er selvfølgelig penge i gør det selv projekter, men hvis man medregner timelønnen med, til hvad der er et tidskrævende arbejde, er det ikke meget i sidste ende.

Dertil skal lægges at du først skal til at lære at afslibe. De gør det dagligt. Alt andet lige vil du bruge mere tid, dyrt sandpapir og få et mindre flot resultat. Derfor er det en beslutning du bør nøje overveje, inden du kaster dig over projektet. Du kan i stedet overveje at få et tilbud på gulvafslibning fra Gulvkanonen

gulvafslibning på Sjælland

Det dyre sandpapir

At afslibe trægulve kræver i princippet tre ting. En afslibningsmaskine, sandpapir og efterbehandling i form af lud, lak eller sæbe. Det dyre af de tre er sandpapiret. Både i indkøb men også hvis man ikke har gjort et grundigt forarbejde. Er der løse søm i gulvene, vil de ødelægge sandpapiret. Derfor gå altid gulvene igennem først og bank løse søm ned. Det har den ekstra fordel at du også undgår at have knirkende gulve. 

Når du afsliber gulve starter man med det grove sandpapir og efterfølgende med det fine. Udfordringen ligger i skiftet. Skifter du for sent kan du risikere mange ridser i gulvene og omvendt skifter du for tidligt, bliver du aldrig færdig og du skal bruge langt mere sandpapir.

Om du vælger lak, lud eller brunsæbe er en smagssag. Det er imidlertid vigtigt at du får dine gulve efterbehandlet godt og grundigt inden du tager dem i brug. For nyslebet gulve er i princippet som en svamp og vil suge alt skidt og snavs til sig og det vil være svært at gøre rent igen. I princippet vil du skulle ud i en ny afslibning. Gulvene skal have mindst tre gange for at de er mættet.

Flere Nyheder