Det er den evige diskussion: er det pengene værd at købe skiundertøj i merinould? Hvis du spørg ejerne bag denne webshop: https://blacksnow.dk/snow/skitoj/skiundertoj/, så er svaret entydigt: ja!

Merinould er bare lækkert at have på, det er nemt at holde og det er dejlig varmt, når det er nødvendigt. Men hvorfor er merinould så populært? Det har vi taget et kig på.

Uld er temperaturregulerende

Fra naturens side er uld temperaturregulerende. Det er det, fordi der er millioner af mikroskopiske luftlommer i tråden. Derfor indfanger tekstilet den omkringliggende luft og bruger den til at holde kropsvarmen inden for tøjet. Temperaturen reguleres ved at ulden frigiver og absorberer fugt, når det er nødvendigt.

Merinould er ekstremt blødt

Når man hører ordet uld, så begynder det næsten med det samme at klø. Men merinould er ikke som traditionel uld. Det kradser ikke. Tværtimod er det virkelig blødt, og den naturlige keratin der er i ulden, hjælper desuden til med at blødgøre din hud.

Uld er antibakterielt

Uld har mange gode egenskaber og den antibakterielle funktion er en af dem. At det er antibakterielt betyder, at uld ikke kommer til at lugte dårligt på samme måde som syntetiske materialer. Du kan faktisk nøjes med 1 sæt skiundertøj til en uges ferie, hvis du blot lufter det, når du kommer hjem om aftenen.

Meget åndbart

Endnu en af de naturlige funktioner som uld er udstyret med er evnen til at transportere fugt. Fibrene kan indeholde 35% af sin egen vægt i vand, og det betyder, at ulden suger sveden, så du ikke føles våd. Derefter afgiver det fugten til den anden side af tøjet, så du vil opleve, at skiundertøj i merinould er yderst åndbart.

Favoritmærket hos Black Snow

Ejerne af Black Snow har da også et favoritmærke, når det kommer til uldundertøj, nemlig Mons Royale – og du finder det selvfølgelig i webshoppen.